Eller van Buuren (NL)

Terug naar overzicht

Eller van Buuren is de jongere broer van top-dj Armin van Buuren. En terwijl grote broer jaar na jaar in de bovenste regionen vertoeft in de lijstjes van beste dj ter wereld, maakt Eller van Buuren furore als live gitarist. Geen wonder dat Armin zijn broer meeneemt tijdens zijn wereldtournees. Eller neemt er in de grote stadions de gitaarsolo's voor zijn rekening nemen tijdens dj-sets.

Sowieso maakt Eller van Buuren ook op eigen houtje indruk. Zijn akoestische covers van dancehits zorgden op YouTube voor een kijk- en luisterexplosie. Het resultaat? Een eigen album en band onder de noemer ADM. Jawel, Acoustic Dance Music.

Eller van Buuren speelde voor uitverkochte zalen en festivals van Argentinië tot Australië, van China tot Chicago en van Europa tot Zuid-Afrika. De Nederlandse concertzalen en festivals als Ahoy, Amstardam Arena, Hed Kandi, Mysteryland en Dance at the Park kennen voor hem geen geheimen meer. Toch schuwt hij ook de kleine zalen en optredens niet. “Het gaat om de vibe, niet om de aantallen”, zo zegt hij zelf. Een exclusieve artiest die zowel solo als met band te boeken is.

Boeken